top of page

DUURZAAM VRIJWILLIGERSWERK

Duurzaam vrijwilligerswerk staat voor een vrijwillige inzet die voldoening biedt (en blijft bieden) aan zowel de organisatie als de vrijwilliger. Het vertrekpunt zijn gelijkwaardige verwachtingen. We noemen het 'vrijwilligerswerk van de lange adem'.

We richten ons met dit aanbod op organisaties en verenigingen die werken met langdurige engagement; engagementen waarvan je weet wanneer ze beginnen, maar waarvan je niet weet wanneer ze eindigen. 

Er verschenen de voorbije jaren veel 'handboeken' en basiswerken over vrijwilligerswerk. Op basis van 20 jaar praktijk filterden we enkele basiselementen om ook anno 2021 vrijwilligers voor langere tijd aan jouw organisatie of vereniging te binden. 
 

  • Missie en visie bekeken met verschillende brillen op

  • Werken naar normatieve motivatie

  • Communicatie met je vrijwilligers vanuit bereikbaarheid en nabijheid

  • Vrijwilligers werven is gedrag veranderen

  • Duurzaam vrijwilligerswerk in de samenleving

  • De rol van de beroepskracht

Het vrijwilligersbureau helpt jouw organisatie of vereniging om met deze ideeën aan de slag te gaan. Dat kan in de vorm van introductiesessies, workshops of langere processen.

 

Neem contact met ons op om 'Duurzaam vrijwilligerswerk' in jouw organisatie te introduceren en in Vlaanderen mee op de kaart te zetten.

pexels-helena-lopes-4453153.jpg

CONTACT

Externe vrijwilligerscoördinator in Gent, Vlaanderen

0473 900 309

Ondernemingsnummer: BE0761.437.924

Rekeningnummer: BE96 8900 1497 4205

Dank u voor uw bericht!

bottom of page