top of page

HET VRIJWILLIGERSBUREAU

Het aanbod en de diensten van Het vrijwilligersbureau zijn gegroeid vanuit enkele overtuigingen en vaststellingen.

 

Overtuigingen

 • Vrijwilligerswerk gaat al lang mee en, ondanks het aanvoelen dat dit onder druk staat, zal vrijwillige inzet ook in de toekomst deel uitmaken van hoe mensen met elkaar omgaan.
   

 • Vrijwilligers verdienen waardering, vooral in de vorm van goede ondersteuning, correcte opvolging, oprechte aandacht en tijd.
   

 • Een duurzaam engagement (in de zin van een engagement dat blijft duren) is een kwestie van afstemmen van de verwachtingen van het doelpubliek, van de organisatie én van de vrijwilliger.

 

Vaststellingen

 • Vrijwilligers gaan steeds meer op zoek naar de betekenis van het engagement voor hun eigen leven.
   

 • Organisaties denken meer en meer na over de plaats en de opdracht van vrijwilligers bij de realisatie van de organisatiemissie.
   

 • Investeren in goede ondersteuning, wervende communicatie, correcte opvolging, oprechte aandacht en tijd werpt zijn vruchten af, zowel in aantal vrijwilligers als in de duurzaamheid van hun engagement.
   

 • Organisaties kunnen niet altijd de middelen (personeel, deskundigheid, …) investeren waar hun vrijwilligerspoule nood aan heeft of verdient.

WIN_20200622_11_55_54_Pro_edited.jpg
Stijn Parmentier
vrijwilligerscoördinator &
oprichter van Het vrijwilligersbureau

Ik werkte de voorbije 20 jaar als afdelingsbegeleider, coördinator en projectmedewerker in verschillende organisaties en in verschillende sectoren. 

 

In deze organisaties en functies ontmoette ik telkens mensen die zich vrijwillig engageren. In mijn contacten en gesprekken met hen groeide mijn waardering.

Naast ondersteunen en coachen van vrijwilligers bouwde ik ervaring op over communicatie en waardengericht werken. Ik volgde opleidingen rond groepsdynamica en groepsbegeleiding, human resources management,... Daarnaast begeleidde ik projecten rond 'zingeving en integriteit' en 'de opmaak van een vrijwilligersbeleid'.

In mijn opleidingen, taken en projecten maakte ik telkens de vertaalslag naar vrijwilligerswerk en vrijwillig engagement.

De opgedane ervaring en kennis wil ik via Het vrijwilligersbureau aanbieden aan organisaties die willen groeien op vlak van vrijwilligersmanagement en waardengedreven omgaan met hun vrijwilligers. 

Doorheen de jaren raakte ik van één ding erg overtuigd: duurzaam vrijwillig engagement kan, óók vandaag en morgen.

CONTACT

Externe vrijwilligerscoördinator in Gent, Vlaanderen

0473 900 309

Ondernemingsnummer: BE0761.437.924

Rekeningnummer: BE96 8900 1497 4205

Dank u voor uw bericht!

bottom of page